Din online,  Hopa tropa prin oraş

Implică-te în Iași!

De cele mai multe ori, visăm. Facem calcule și vorbim în teorie – suntem total convinși, că, dacă ni s-ar permite, am fi super tari! Până una-alta, comentăm, cârcotim și ne culcăm pe-o ureche. Nu ne plac multe în jur, dar preluarea inițiativei ar fi o responsabilitate mult prea mare pe umerii noștri de eroi închipuiți!
Teama principală este aceea de a porni singuri într-o luptă. De a fi priviți de pe margine, în așteptarea celei mai mici erori. De a fi huiduiți și luați în râs pentru pașii noștri – care ar putea schimba lumea. Cu toate astea, fiecare dintre noi poate schimba lumea. Cu pași mici și siguri. Cu imaginație. Cu dorința de a face altceva. Lumea asta… e un termen generic, pentru fiecare colțișor din ea. Pentru orașul nostru, pentru cartierul nostru, pentru parcul în care ne place să ne plimbăm în timpul liber ori pentru parcarea din fața blocului.

În perioada aceasta, ieşenii sunt încurajaţi să pună Iaşul în mişcare. Ei sunt invitaţi să ofere idei de reamenajare şi de revitalizare a unor spaţii publice – idei ce se vor putea concretiza, pe bune! Provocarea vine în cadrul programului Revitalizare urbană, iniţiat şi susţinut de către compania E.ON IT şi administrat de către Fundaţia Comunitară Iaşi.
Cei care doresc să aplice la concurs, pot face parte din organizaţii nonguvernamentale sau, pur şi simplu, din grupuri de iniţiativă din oraşul Iaşi. Așadar, și tu și tu și eu și el și noi și voi, cu toții putem să ne înscriem la provocare. Fără să riscăm nimic și cu garanția că, dacă ni se va da dreptul la un prim pas, vom avea sprijin, îndrumare, încredere din partea celor din jur. Continuarea proiectului va fi muncă de echipă!
Până pe 15 septembrie, fiecare dintre noi putem propune un proiect care să aibă o componentă puternică de dezvoltare comunitară şi socială şi care să se adreseze unui număr cât mai mare de beneficiari. Pentru a avea şansa de a fi alese, scopul proiectelor trebuie să aibă în prim plan îmbunătăţirea imaginii urbane, cu impact pe termen lung.
La final, vor fi selectate între trei şi cinci proiecte, care vor fi finanţate cu minim 2.000 de lei fiecare şi maxim 4.000 de lei. În programul Revitalizare urbană pot fi incluse idei de amenajare a unui loc de joacă pentru tinerii din cartier, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe faţadele clădirilor, dar şi alte proiecte de impact asupra comunităţii ieşene.

Ar fi momentul să încercăm să schimbăm lumea, nu crezi?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *