Ale tinereţii valuri,  România

Au început Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice au reînceput – pentru a opta oară, de când sunt eu pe pământ. Dacă de la 1 sau 5 ani nu prea am amintiri, de la 9 și 13 ani am perfect, în minte, isteria ce ne cuprindea în fața blocului. Era Olimpiadă la televizor – dar, nici noi nu ne lăsam mai prejos! Toată puștimea participa la organizarea unui adevărat maraton de întreceri sportive. Marcam piste pentru alergare – viteză, făceam traseul pentru proba de rezistență, măsuram totul la milimetru pentru săritura în lungime și aruncarea greutății.
În joacă, făceam niște lucruri serioase – de care îmi amintesc cu mare drag! Cu emoție…ce mă cuprinde, acum, când scriu. Mi-e dor de acele vremuri și mă rog să se întoarcă, măcar a zecea parte din ceea ce trăiam noi – prin intermediul copiilor noștri. Copii care acum au, din păcate, alte activități – moderne și nu neapărat adecvate vârstei lor.

Aseară eram obosită… dar nu am rezistat tentației de a participa, limitată de ecranul televizorului, la deschiderea unei noi ediții a Jocurilor Olimpice. 2012, Londra. A fost de vis! Organizarea, locul acela uriaș, mulțimea de sportivi și de susținători, parada – întreg spectacolul! Grandios!

A fost, pentru cine a dorit – și o lecție de cultură generală. Cu informații valoroase din cultura și istoria Marii Britanii și cu frânturi de inedit din fiecare stat care va avea reprezentanți la Jocuri. Am putut să mă bucur de costume create exclusiv pentru paradă, dar și de costume tradiționale, din diferite zone. Am putut să-mi mai verific cunoștințele despre culorile și modelele steagurilor. De exemplu, mi-am amintit că drapelul României și al Ciadului sunt exact la fel – doar nuanța albastrului diferă un pic. Apoi, am aflat că muzica din imnul Albaniei este compusă de Ciprian Porumbescu! Iar numele țării care mi-a rămas întipărit pe scoarță este… Kiribati! 🙂
Astă noapte m-am bucurat și de echipa României! Aceasta este reprezentată de un lot de 103 sportivi, care vor participa la 15 discipline: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică, haltere, judo, lupte, kaiac-canoe, nataţie, polo, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp, tir.
Baftă, români! Vă așteptăm acasă, învingători! 

[Întreg programul sportiv al românilor, în competiția de la Londra, poate fi consultat aici.]

Sursă foto: aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *