Te-Ve(de)

Tevelion – retrospectiva unui revelion la televizor

Cumpana dintre ani m-a prins cu telecomanda in mana, butonand de pe un post pe altul.
Ce-am vazut? Dar ce n-am vazut? A fost un amalgam de momente. Unele faine si amuzante, vechi si frumoase, cu talc si cu bun simt. Altele – simplute, dar decente, aiurea, dar rezonabile. Nu a putut lipsi nici categoria de momente absolut tampite. Oricum, fata de anul trecut, lucrurile au stat, per total, mai bine.

La TVR s-a transmis, in direct, Revelion cu Eurovision. Un program ce a cuprins Selectia Nationala Eurovision 2011, glume, dans, concursuri. Faptul ca toate s-au desfasurat pe viu a insemnat un mare curaj si o mare adunare de forte. La partea asta s-au descurcat si au fost unici.
Totusi, nu stiu daca o sectiune Eurovision isi are locul in noaptea dintre ani. Eu nu ma omor dupa acest tip de competitii, iar cei care se omoara, poate faceau ceva mai bun de revelion, decat sa stea la televizor. In plus, multele melodii in engleza se cam loveau cap in cap cu promovarea pe care a incercat sa o faca TVR-ul, la fiecare pauza, tarisoarei noastre.

La Pro TV, petrecerea s-a numit Star Maraton. A fost, cica, un duel intre cele mai tari hituri ale ultimilor 20 de ani. Un duel intre echipa fetelor si echipa baietilor. Hmm… Daca in postura de masculi feroce au pozat Victor Slav, Nea Marin, Catalin Morosanu, Edi Stanciu si Jean de la Craiova, eu – fata! – am fost reprezentata de Gina Pistol, Andreea Mantea, Simona Sensual, Andreea Tonciu si Laurette. Bun, bun, bun!

Tindeam sa spun ca la Antena 1 Revelionul recordurilor a fost muuuult mai fain decat cele ce se petreceau la Pro. Dar, macar acolo, impresia a fost constanta – nu rea, nici nemaipomenita. A fost ceva. La Antena 1, cand imi placea la nebunie, cand mi se facea rau. A fost un… revelion cu palpitatii. Cel mai mult m-au incantat scenetele vechi, reinterpretate de mari actori si vedete Antena 1 (dar nu numai). A fost multa muzica. Au fost si multe manele (da, tot muzica…). Credeam ca asta-i cel mai rau, pana cand, dupa 12 noaptea, mi s-a umplut ecranul de ŢÂŢE! Nu una, doua… cat sa formeze o pereche. Zeci de ŢÂŢE nesimtite, carora nu le-am inteles rostul.

Antena 3, Realitatea, B1, 10 TV – transmiteau de la concertele din Bucuresti si din alte orase ale tarii.

Cei de la Acasa Tv au fost, ca de obicei, in afara subiectului – au difuzat concursul Miss Venezuela.

OTV nu stiu ce facea, c-am uitat ca exista.

La Antena 2, s-a vazut ca s-a muncit multisor pentru Mondelion. Scenete, dansuri, cantece care i-au avut in prim plan pe toti cei din echipa. Cu unele interpretari mai bune, altele mai putin bune, asta nu comentez. A fost un revelion personalizat. Si interesant.

Pe National TV, la petrecerea dintre ani, s-au adunat multe nume mari. Plictisitoare, poate, pentru cei din generatia mea. Dar babei din mine i-a placut. Mult. Muzica usoara si populara de calitate, oameni de calitate.

SOC, SOC, SOC! Asta am simtit, cand am vazut cat de frumos au petrecut cei de la Kanal D! Ei, asta nu puteam sa cred – si totusi, s-a intamplat. Manelele au disparut – sau, cel putin, n-am prins eu asa ceva. Multa, foarte multa muzica populara si ceva muzica usoara, plus farse a caror protagonisti erau unii realizatori de emisiuni de la acest post. Felicitari! SOC, SOC, SOC! La ce stiri de seara aveti, ma gandeam ca va fi un revelion in sange!

Iata, deci, surprizele vin de unde nu te astepti, greata la fel. O noapte a trecut, asa cum a venit. Nu stiu daca mi-a folosit la ceva privitul la televizor. Telecomanda, insa, m-a ajutat mult. Am ametit televizorul, mai ceva decat daca l-as fi imbatat.
A mai trecut o noapte, a mai trecut un an… Eu zic ca trebuie sa incepeti deja proiectele pentru revelionul 2011-2012! La ataaaac!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *