Din online

Si personajul principal este…

Vinerea trecuta am dat startul unui sondaj… de poveste.
Va intrebam cine ati vrea sa fie personajul principal dintr-o istorioara pe care imi doresc s-o scriu: iepurele, papusa, ciuperca, delfinul sau floarea?
Am produs multe discutii. Unii au intrat si mi-au explicat de ce ar alege sau nu ar alege fiecare personaj in parte. Altii spuneau clar: Vreau sa iasa delfinul! sau Eu votez iepurele! Nu suport delfinul! sau… Eu sustin, pana la capat, ciuperca!. Si raspunsurile curgeau. La fel si voturile.
Ieri s-a produs… o buba… Aveam cel putin 118 voturi si, deodata, cand am intrat pe blog am vazut ca mai sunt pontate doar 57. Nu-mi venea sa cred! Intr-un fel, muncusoara voastra era compromisa. Nu de mana omului – ca, pe timpul votarii, nu se mai putea edita sondajul, nu se mai putea schimba nimic. A fost o eroare a site-ului sau, cine stie?….
M-am intristat. Apoi, am realizat ca altele sunt adevarate motive de tristete si am inceput sa trec pe hartie tot ce-mi aminteam din zilele trecute pentru ca, in final, rezultatul votului sa fie corect.
Sper, din suflet, sa ma credeti pe cuvant. Eu, una, n-am tinut cu niciun personaj. V-am lasat toata libertatea si am vrut ca povestea sa porneasca de la voi. Asa ca, nu am motive sa masluiesc voturi. Deci, mergem pe incredere si pe ceea ce ati mai urmarit voi, daca v-a interesat subiectul.

Pana duminica, delfinul a condus lejer. Pe locul doi era iepurele, iar pe trei – ciuperca. Ciuperca s-a mentinut pe acest loc pana la final – inainte de a fi sabotat sondajul, avea vreo 20 de voturi. Papusa si floarea veneau si ele din urma, dar nu au reprezentat niciodata vreun ‘pericol’ de a deveni personaje principale.
Luni, iepurele a inceput sa urce in voturi, pana a depasit delfinul. Parca dansau! Si se bateau pentru aur. Cand oboseau sustinatorii unuia, treceau la atac ceilalti, si tot asa. Miercuri, pe timpul zilei, iepurele avea un avans de sapte voturi. Spre seara, a fost ajuns. Si depasit. Cu vreo doua voturi.
Ieri dimineata, inainte de a se intampla grozavia, delfinul avea mai mult decat iepure cu vreo sase sau sapte voturi. Nu mai stiu exact, dar sigur era pe primul loc. Sa spunem, totusi, ca era o diferenta de cinci voturi.
Apoi, a aparut eroarea. 57 de voturi, distribuite astfel: iepure – 16, papusa – 6, ciuperca – 12, delfin – 19, floare – 5. Din acest moment si pana la incheierea sondajului, am calculat totul. Finalul a insemnat, cica, 66 de voturi. Au mai primit cate un punct papusa, ciuperca si floarea si cate trei puncte fiecare – iepurele si delfinul.

Fiind egalitate de voturi primite acum, la sfarsit, diferentierea o face rezultatul de ieri dimineata. Atunci cand – va bucurati sau nu – delfinul conducea.
Nu stiu cat am reusit sa fiu de explicita sau de enervanta sau de… cum vreti voi… Sper, doar, ca nu v-am dezamagit. Prea tare…
Asadar… pregatiti surlele si trambitele… povestea va avea ca personaj principal:

DELFINUL!

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *