Pentru minte,  România

A ignora ignoranta

Nu-mi place sa aud nici macar pe strada vorbindu-se gresit. Cu atat mai mult, am pretentii la o romana corecta la televizor. Se pare, totusi, ca uneori sunt cam pretentioasa…

In ultima vreme, atat prezentatorilor tv cat si ‘distinsilor’ invitati li s-a pus pata pe… ignoranta. Contextul este, in general, urmatorul: „Ignoranta e cea mai buna solutie!”, „Nu voi mai pune la suflet tot ceea ce zice lumea despre mine. Voi deveni ignorant!”.

Hmm… pai pentru asta nu trebuie sa vorbesti la viitor! ESTI deja ignorant! Dar, cu siguranta ai fi vrut sa spui – „Voi ignora ceea ce zice lumea despre mine/ Tot ceea ce ma raneste va fi ignorat”

Sa demonstram cu dictionarul:

Ignorant = 1) Care vadeste lipsa de cunostinte sau de practica intr-un anumit domeniu; incompetent, necompetent; nestiutor 2) Care nu este cult; lipsit de instruire si de cultura elementara; incult ; neinvatat.

Ignoranta = 1) Stare de ignorant; lipsa de cunostinte sau de practica intr-un anumit domeniu; incompetenta; nestiinta. 2) Lipsa de instruire si de cultura generala; incultura.

A ignora = 1) A refuza în mod constient sa cunoasca si sa aplice. 2) A trata fara consideratie; a nu baga în seama; a dispretui; a desconsidera. 3) A trece cu vederea; a neglija; a lasa fara atentie; a nesocoti.

Ignorat= 1) Care nu este cunoscut. 2) Care nu este luat în seamă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *