Uncategorized

Mai exista si surprize placute

In seara asta trebuia sa echilibrez balanta si sa mai simt si altceva, nu doar dezamagire. In seara asta am fost uimita si placut surprinsa de ravna unor tineri, de rabdarea si de puterea lor.
Am terminat treaba in redactie tarzior, dupa 7. Totusi, ma simteam odihnita. Stiam ca George e plecat la Universitate, la „Cuza”, la o conferinta, dar nu cunosteam prea multe detalii. Aveam masina si am zis sa merg si eu in Copou, sa vad despre ce se discuta si sa-mi iau sotul ca pe un domn, in limuzina noastra Matiz 🙂
Am ajuns pe la 19.30. Aflasem ca s-a schimbat sala, pentru ca in Aula „Mihai Eminescu” vine maine Boc si trebuie pastrata curatenia. Si-apoi… daca ii punea cineva un bold pe scaun? (Ok, am fost rea – sa revin!)
Aflasem deci despre conferinta ca nu mai are loc in Aula, dar nu stiam exact unde e. Asa ca am intrebat si, din om in om, am ajuns intr-o mare aglomeratie. Pe holuri! Tinerii stateau pe scari, intre etaje, unii jos, altii in picioare si ascultau. Dintr-o sala se auzeau voci, bine conturate de o sonorizare perfecta. Iar acei tineri, in liniste si intr-un soi de chin… ascultau cuminti. Unii isi luau notite. Mi s-a parut uimitor. Erau acolo zeci! Sute… dar la cat de priceputa sunt eu la estimari, nu stiu cate sute… Oricum, ideea e ca multi stateau pe langa, fara sa fie obligati, fara sa li se ceara asta, fara sa fie platiti pentru asta. M-am strecurat cu multa greutate printre ei si am ajuns in sala. Acolo, in banci, stateau jos claie peste gramada. Pe langa banci, iar multi, stateau in picioare.
Conferinta era despre „Dragostea care acopera multime de pacate” si era sustinuta de catre Inaltpreasfintitul Serafim Joanta al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania si Europa Centrala si de Nord.
George era dintre norocosii inghesuiti in banci si mi-a cedat locul lui. Am stat pana spre 21.30 si am plecat apoi. Intrebarile din sala nu se terminasera. Culmea, nici lumea nu plecase. Inca erau oameni in picioare. Si inca am gasit tineri pe hol, in frig, ascultand. Tinerii astia poate ca nu stateau in picioare daca se tinea conferinta in Aula – pentru ca acolo sunt locuri mai multe. Dar efortul si dragostea lor s-au dovedit cu atat mai mari. Ma inclin!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *